5 Temmuz 2020 Pazar

Wimax Teknolojileri



           WiFi teknolojisi ile 100 metreye kadar olan mesafe içerisinde kablosuz  bağlantı hizmeti sağlanmakta, fakat daha uzak mesafeleri kablosuz bağlantı ile kapsamak için WiFi teknolojisi yetersiz kalmaktadır.Ayrıca WiFi ile sağlanan band genişliği değeri de mesafe ile ters orantılı olduğu için belli bir alanı WiFi ile kapsamak verimli olmamaktadır. WiMax (Worldwide Interoperability for Microwave Access) teknolojisi ile kablosuz olarak DSL ve KabloNet teknolojisine yakın hızlara ulaşmak mümkün hale gelmiştir. Bununla birlikte, Wimax teknolojisinde WiFi bağlantılarında oluşan Parazit (İnterference) sorunu giderilmiş, yüksek kaliteli ses ve görüntü aktarımı QoS özelliği desteği sayesinde sağlanmıştır.Ayrıca WiFi gibi sınırlı sayıda kullanıcı yerine yüksek sayıda kullanıcıya günün teknolojilerine uygun hizmet verilebilmektedir.Bu sayede WiMax kullanıcıları kesintisiz ve kaliteli bağlantıya sahip olur.


Wimax bağlantıları için kullanılan antenlerin farklı ihtiyaçlara göre seçilebilmesi ve kurulum kolaylığı WiMax teknolojisinin esnek bir yapıya sahip olmasını sağlamıştır.Ayrıca site Survey testlerinin yapılarak sistemin kurulması durumunda ses ve görüntü aktaran gerçek zamanlı uygulamalar sorunsuz çalışabilmektedir.

Wimax Kablosuz Genişbant Erişim Teknolojisi (BWA- Broadband Wireless Acess) üzerine kurulmuş IP tabanlı QoS hizmeti verebilen hücresel bir sayısal iletisim teknolojisidir.WiMax IEEE 802.16 Kablosuz İletişim Standardı üzerine kurulmuş olup günün ihtiyaçlarına göre yenilenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder