28 Haziran 2020 Pazar

Growth Hacking Nedir?

Growth Hacking yada Growht Hacker Marketing, son yılların gözde konularından birisi olarak karşımıza çıkıyor.Dijital pazarlamanın geldiği noktanın, insanları ve yapay zekayı ne denli etkilediğinin düşünüldüğü anda derinlemesine ve efektif bir sonuca gitmenin ana durağı Growth Hacking'dir diyebiliriz.

Growth Hacking, başarısız girişimler için bir yaşam kaynağı, yeni girişimler için de başarısızlıklardan koruyucu bir çalışmalar bütünüdür.

Eğer siteniz her türlü çalışmayı yapmanıza rağmen istediğiniz başarıya ulaşmıyorsa, istediğiniz sonuç bir türlü ortaya çıkmıyorsa, ziyaretçiler sitenize geliyor ama hızlıca sitenizden ayrılıyorsa, sitenizle herhangi bir şekilde irtibat kurmuyorsa önemli bir sorununuz var demektir.

Ziyaretçi edinmek çor zor, lakin edinilen ziyaretçiyi memnun etmek çok daha zordur.Ziyaretçinin tekrarlayan şekilde sitemizi ziyaret etmesi, bizle , sitemizle bir veri alışverişi ya da ürün alışverişini sağlaması için ziyaretçiyi edinmek için sarf ettiğimiz çabanın 3-4 katını sarf etmemiz gerekiyor.

Growth Hacking
Growth Hacking yöntemi, başarıya giden yolda efektif çalışma prensibi ile basamaklandırılır. Başlı başına bir büyüme, gelişme, iş geliştirme çalışmasıdır.Bu yöntem birçok pazarlama çalışmasını içinde barındırır ve onların birbirine entegre halde işlemesini sağlar.

Growth Hacking'i tanımlarken hızlı ve efektif şekilde sonuç alma yöntemi tanımını da kullanabiliriz.Growth Hacking'de  ziyaretçi sayısının çok da önemi yoktur.Sizle iletişime geçmeyen, sitenize üye olmayan, sizden ürün almayan ziyaretçi Growth Hacking mantığında üzerinde işlem yapılması gereken ziyaretçidir.

Growth Hacking, aslında tüm dijital pazarlama kanallarının ki en önemlisi her anlamda efektif bir şekilde birbirlerine entegre şekilde kullanılmasıdır.

Growth Hacking, çalışmasında fazlaya, abartı harcamalara yer yoktur.Bazen ufacık bir fikir tabir doğru ise hayat kurtarabilir.Bu anlamda sıkça anlatılan, yazılan Twitter'da bir Growth Hacker'ın ufak bir dokunuşunun Twitter'ı bugünlerine getirdiğinden bahsedebiliriz. Twitter üyelerinin birbirlerini takip etmelerinin hızını bir türlü arttıramayınca bir dizi araştırmaya girmiş ve yaptığı birçok dijital pazarlama çalışmasının da uzun sürelerde beklediği sonucu vermemesi üzerine, bir Growth Hacker sayesinde küçük bir eklenti/küçük bir fikirle üyelerine öneriler sunmaya, bu önerileri de ana sayfada duyurmaya başlamış ve sonuç inanılmaz olmuş.

Hacking, Hacker tanımlarıyla ilgili de kısa bir açıklama yapmamız gerekiyor.Kesinlikle bu kahramları internet korsanlığı ile veya illegal yöntemler olarak düşünmeyin. Growth Hacking çalışmasında bu kavramlar yaratıcı düşünmek, denenmeyeni denemek anlamında kullanılır.Özetle; Growth Hacking, yaratıcı, farklı büyüme, gelişme stratejileridir.

Growth Hackingde bir takım aşamalar vardır ki biri yakalanmadan diğerine geçemezsiniz.

Bu aşamalar sırasıyla;

  • Yeni kullanıcı kazanım aşaması
  • Kullanıcıyı harekete geçirme süreci
  • Kazanılan ve harekete geçen kullanıcıyı elde tutma çalışması
  • Elde tutulan kullanıcılar üzerinden yeni kullanıcılar kazanma aşaması
  • Tekrarlayan süreçler devam ederken kazanç elde etme aşaması

Growth Hacking'de belki de en önemli aşama sorunun tespitidir.Hatta en büyük zaman, emek bu aşamada harcanır. Sonrasında yeni kullanıcılar kazanılır, bu kullanıcılar eğer siteyle yani sizle herhangi bir şekilde iletişime geçmiyorsa önemsizdir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder