28 Haziran 2020 Pazar

Yerel Seo Nedir? Nelere dikkat etmeliyiz?

İngilizce olarak Local SEO yani bölgesel SEO kavramı ülkemizde Yerel SEO olarak tanımlanıyor.Yerel SEO, arama sonuçlarında konumunuza bağlı sonuçların sizlere sunulmasına yönelik çalışmalardır diyebiliriz.

Son güncellemelerle özellikle haritalara bağlı sonuçlar üst sıralarda daha fazla çıkmaya başladı.Google, mantıklı olarak Ankara konumundaki birisi "su tesisatçısı" aradığında ona Edirne'deki su tesisatçısıyla ilgili sonuçları çıkarmak istemiyor. Bu bağlamda düzenlemeleri Google daima yapıyor ancak site sahipleri SEO çalışmalarına yerel SEO çalışmalarını da ekleyerek kendi bölgelerindeki rekabette güçlü konuma gelmeye çalışmalıdır.

Google, uzun zamadır aramalarda lokasyona bağlı sonuçları çıkarmayı deniyor ve 2 yıldır bu konuda bir hayli aşama kaydetti diyebiliriz. Zira bazen sırf konuma göre sonuçları öne alma uğruna yanlış algoritmalarla sıralamaları bir hayli dalgalandırmıştı.Neyse ki şu anda  algoritmalar daha hassas çalışıyor.

Kurumumuzu kaydettiğimiz  haritalarda kesinlikle web sitemizin adresini belirtmeliyiz, zira Google her ne kadar sıralamalarda yerel sonuçlara göre hareket etse de eğer sitemizin domain otoritesi güçlü ise etkisi çok fazla oluyor.

Yerel SEO çalışmasında haritalara sitemizi eklemekle işlemlerimiz bitmiyor tabii ki eğer belli bölgelerde başarılı olmak istiyorsak..

Örneğin; İstanbul merkezli bir reklam ajansımızın olduğunu düşünelim.İzmir'de de etkin bir çalışma planlıyor ve İzmir'den yapılacak aramalarda da üst sıralarda yer almak istiyorsak, kesinlikle içeriğimizde İzmir ile ilgili düzenlemeler yapmalıyız.

Bölgelere yönelik alt sayfalar oluşturmalıyız.Link kazanma çalışmalarını alt sayfamıza yapmalıyız.Anahtar kelime çalışmalarımızda birleşik kelimeleri tercih etmeliyiz.

Örneğin;
İzmir reklam ajansı
Buca reklam ajansı
Şirinyer reklam ajansı
İzmir Buca reklam ajansı
İzmir Bucadaki reklam ajansları vb..

Sitemizin görülebilir yerlerinde adreslerimizi paylaşmamız, telefonlarımızı paylaşmamız yerel SEO çalışmalarında bir diğer önemli husustur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder